Wczytuję dane...

Nóż o ogólnym zastosowaniu zapewniający gładkie krojenie

Santoku to japońskie podejście do koncepcji noża kuchennego o ogólnym zastosowaniu. Doskonale sprawdza się podczas porcjowania, krojenia i siekania, jednak jego największą zaletą jest wszechstronność – to nóż, którego specjalnością jest po prostu wszystko. Dzięki doskonałemu wyważeniu, niskiej wadze i specjalnemu kształtowi jest bardzo wygodny w użytkowaniu i niezwykle funkcjonalny.

Główne cechy

  • W sam raz do siekania, plastrowania oraz krojenia w kostkę
  • Nóż Santoku z prostą krawędzią ostrza, wyprodukowany w Szwajcarii
  • Ergonomiczna rękojeść i wyjątkowo ostre proste ostrze

Wymiary

Wysokość22 mm
Długość375 mm
szerokość93 mm
Waga108 g

Szczegóły

KucieNie 
Rodzaj ostrzaStandardowe proste ostrze 
Długość ostrza17 cm
MateriałElastomery termoplastyczne (TPE) 
KolorCzarny 

Inne informacje

Nadaje się do mycia w zmywarceTak